Dan Adamescu, reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de corupție

90
Dan Adamescu, reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de corupție - danadamescu-1401967905.jpg

Articole recomandate

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reținut, joi, de procurorii DNA, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența. 
Dan Adamescu nu a făcut nicio declarație la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost adus cu o dubă.
Adamescu a fost adus la Direcția Națională Anticorupție în baza unui mandat de aducere.
Potrivit surselor citate, procurorii anticorupție au pus în mișcare acțiunea penală pe numele omului de afaceri Dan Adamescu, pentru fapte de corupție, după ce au obținut probe noi în acuzarea acestuia.
Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracțiuni de dare de mită. Adamescu a fost în 22 mai la DNA, pentru a-i fi aduse la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile. În aceeași zi, procurorii au făcut percheziții la locuința lui Dan Adamescu și la firmele deținute de acesta, în dosarul în care judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovența și Ciprian Sorin Viziru, toți de la Tribunalul București - Secția a VII-a civilă, sunt acuzați că ar fi luat mită pentru intervenții în dosare de insolvență, se arată în comunicatul DNA.
Potrivit procurorilor, Dan Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună în dosare de insolvență soluții favorabile unor firme la care omul de afaceri este acționar.
Dan Adamescu deține, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center și clubul de fotbal din Liga I Oțelul Galați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde