Curtea de Apel a făcut publică lista cauzelor urgente care se mai judecă în Constanța

211
Curtea de Apel a făcut publică lista cauzelor urgente care se mai judecă în Constanța - procesecurte-1585250367.jpg

Articole recomandate

Starea de urgență și măsurile restrictive impuse la nivelul întregii țări, în vederea limitării infectării cu noul coronavirus, a dus și la restricționarea activității judecătorești. Drept pentru care, ieri dimineață, conducerea Curții de Apel Constanța s-a întrunit pentru a actualiza lista cu ceea ce înseamnă "cauză de urgență deosebită" în dosarele non-penale, ce urmează să fie judecate pe perioada stării de urgență. Restul dosarelor, care nu se regăsesc pe lista votată în unanimitate de Colegiul de conducere, urmează să fie amânate.

Astfel, potrivit purtătoarei de cuvânt a Curții de Apel Constanța, Alina Gabriela Jurubiță, în cadrul judecătoriilor de pe raza județului (din Constanța, Mangalia, Medgidia și Hârșova), urmează să fie date termene în dosarele privind: ordinul de protecție, tutelă/curatelă, internare medicală nevoluntară, ordonanța președințială, suspendarea provizorie a executării silite, încuviințarea executării silite, măsurile asigurătorii, asigurare dovezi, incidente procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgență, inclusiv cererile de îndreptate, lămurire și completare a hotărârii.

Magistrații Tribunalului Constanța urmează să judece cauze care privesc suspendarea executării hotărârii, executării provizorii, măsurile de protecție a minorilor, suspendarea provizorie a executării silite, suspendarea executării silite, ordonanța președințială, asigurarea dovezilor, tutela/curatela, ordinul de protecție, reținere navă, suspendarea executării actelor administrative, litigiile privind achizițiile publice care privesc strict produsele medicale și de alte achiziții în domeniul stării de urgență, precum și cele care decurg din executarea acestor contracte care vizează aplicarea unor măsuri în domeniul stării de urgență, cererile privind insolvența persoanei juridice și conflictele de competență în cauzele care se judecă pe durata stării de urgență.



Totodată, magistrații Curții de Apel Constanța vor intra în dosare privind suspendarea executării hotărârii, suspendarea executării provizorii, măsuri de protecție a minorilor - Legea nr. 272/2004, măsuri asigurătorii, ordonanța președințială, asigurarea dovezilor, suspendare executare act administrativ, litigii privind achizițiile publice care privesc strict produsele medicale și de alte achiziții în domeniul stării de urgență, precum și cele care decurg din executarea acestor contracte sau care vizează aplicarea unor măsuri în domeniul stării de urgență, litigii privind regimul străinilor, întemeiate pe O.U.G. nr. 194/2002, cereri de strămutare, conflicte de competență și incidentele procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgență, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire și completare a hotărârii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4051 secunde