"Curaj de pompier!" – mesajul salvatorilor pentru elevul de 12 ani care s-a aruncat de la etaj

366

Articole de la același autor

O luptă grea și anevoioasă, pentru recuperare, îl așteaptă pe Alexandru, elevul de 12 ani care în luna ianuarie s-a aruncat de la etajul al doilea al Liceului Teoretic "George Călinescu" din municipiul Constanța. Acesta se află, de la momentul incidentului dramatic, pe un pat de spital, a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și mai urmează și altele, necesare pentru a-i reda calitatea vieții. Ieri, băiatul a fost vizitat de salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". De altfel, aceștia au răspuns "prezent" și la apelul părinților pentru donare de sânge, necesar în momentul realizării operațiilor. 


Ieri, în complicitate cu mama minorului, salvatorii în roșu - printre care și cadrele medicale de pe SMURD care au ajuns la fața locului în urma apelului la 112, când a avut loc incidentul de la liceu – au umplut salonul de spital al micuțului, aducându-i în dar o surpriză dulce, dar și multe mesaje de îmbărbătare și curaj. "Curaj de pompier!", după cum au arătat salvatorii, pentru a avea armele necesare pentru a lupta pentru viața lui. 


Copilul a trecut prin cinci operații până acum și mai urmează una, la București. "Recuperarea va fi una lungă și anevoioasă, dar sperăm să avem vești bune de la el", au spus pompierii. 


Autoritățile nu au încă o explicație: de ce a apelat elevul la gestul extrem
Cât privește motivele pentru care elevul a recurs la gestul extrem, de a se arunca de la etajul superior al școlii unde învăța, autoritățile nu au încă o explicație. Anchete au fost demarate atât la nivelul Poliției Constanța, cât și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, dar acestea bat pasul pe loc pentru că, până în acest moment, nu s-a putut să fie audiați nici minorul, nici părinții acestuia. În aceste condiții, au apărut tot felul de versiuni: ba că minorul ar fi fost victima bullying-ului – negată de unele persoane din anturaj, care spun că, din contră, băiatul ar fi fost apreciat și îndrăgit de colegi – ba că ar fi avut probleme în familie. Aceste aspecte vor fi lămurite după ce copilul va fi audiat și, totodată, va primi ajutorul și consilierea de care are nevoie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4003 secunde