Coronavirus / Dezastru în Italia! Peste 5.000 de cadre medicale, infectate cu Covid-19

375
Coronavirus / Dezastru în Italia! Peste 5.000 de cadre medicale, infectate cu Covid-19 - italia-1585152213.jpg

Articole recomandate

Peste 5.000 de cadre medicale sunt în prezent infectate cu coronavirus în Italia, a avertizat, astăzi, un sindicat din sectorul sanitar italian, relatează agenția EFE, consultată de Agerpres.

Într-o scrisoare adresată președintelui Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, sindicatul Anaao Assomed îi cere acestuia să intervină imediat pentru a garanta instrumentele de protecție individuală pentru lucrătorii sanitari.

Se solicită, de asemenea, acestui institut și Ministerului italian al Sănătății să asigure că personalul medical care intră în contact cu persoane suspecte de Covid-19 să dispună permanent de echipamente de protecție personală, inclusiv măști FFP2 și FFP3, precum și să se facă demersurile necesare ca fabrici din Italia să producă astfel de măști și să fie eliminată birocrația pentru a facilita importurile.

În ultimele ore, alți doi chirurgi au fost intubați la Torino, în timp ce în regiunea Piemonte sunt spitalizați circa 20 de medici, se mai arată în scrisoare.

"Ne îmbolnăvim în timp ce ne facem munca", atrage atenția sindicatul medicilor italieni.

Conform bilanțului anunțat marți seară, Italia avea atunci 69.176 cazuri de infectare cu coronavirus și 6.820 de decese.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4812 secunde