Constănțean, încătușat într-o benzinărie de la "Dobrogea". Polițiștii, acuzați de abuz

5432
3
Constănțean, încătușat într-o benzinărie de la

Articole de la același autor

Un constănțean, în vârstă de 39 de ani, a fost încătușat în timp ce aștepta să fie servit cu o cafea, în incinta unei benzinării constănțene. Acesta îi acuză pe polițiști de abuz și a depus mai multe plângeri la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, dar și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când Giorgian Carazieanu se afla într-o benzinărie Rompetrol și a fost legitimat de un agent al Serviciului Rutier Constanța.

"Agentul Adrian Chisoiu mi s-a adresat pe un ton ridicat și m-a obligat să prezint actele mașinii staționate în parcare și permisul de conducere/buletinul. I-am spus că nu am actele asupra mea și, imediat, agentul le-a spus altor doi colegi «Îl cunosc foarte bine pe acesta, e un țăran de la Băneasa». După o secundă am fost înconjurat de cei trei, m-au imobilizat, mi-au întors brutal brațele la spate și m-au trântit la podea. M-au încătușat și m-au dus la autospeciala de poliție", povestește Giorgian Carazieanu.

Cei trei polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța sunt acuzați de abuz în serviciu, amenințare și loviri și alte violențe. Bărbatul spune că nu i s-a adus la cunoștință motivul verificării identității și a documentelor autoturismului, mașina fiind parcată.

"Cei trei se aflau în curtea benzinăriei cu două autospeciale de poliție, una aflată la spălat, iar alta parcată în lateralul din curtea benzinăriei. În momentul în care m-au băgat în mașina de poliție, Adrian Chisoiu m-a amenințat, spunându-mi: «Eu te voi distruge și te aranjez definitiv». Le-am comunicat CNP-ul și, după ce au constatat că am permis de conducere, le-am transmis că dacă nu-mi scot cătușele le voi face plângere penală. Abia atunci mi-au dat drumul și m-au testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero", a mai precizat Carazieanu.

Totul ar fi plecat de la o abatere în trafic, oamenii legii amendându-l pe bărbat pentru că ar fi tăiat linia continuă din zonă, pentru a intra în benzinărie. Șoferul susține că nu a săvârșit abaterea de care este acuzat și că așteaptă lămuriri în instanță, atât pentru sancțiuni, cât și pentru încătușarea pe care o consideră abuzivă.

"La sfârșit Adrian Chisoiu s-a prezentat la mașina mea și mi-a adus la cunoștință că m-a amendat cu 1.000 de lei pentru lipsa permisului plus alte amenzi pentru diverse abateri rutiere. În total 4.500 de lei, în 2 procese verbale de contravenție pe care urmează să le contest. Comportamentul abuziv al celor trei polițiști mi-au vătămat dreptul la libertatea de mișcare și mi-a fost afectată integritatea corporală precum și imaginea publică, fiind încătușat într-un loc public, fără temei legal", a conchis Caraizeanu. Din acest motiv, în plângerea formulată la Parchet, bărbatul a mai cerut și daune morale în cuantum de 45.000 de euro.

Giorgian Caraizeanu a înaintat două plângeri la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, dar și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, unde solicită efectuarea unei adrese la Rompetrol pentru comunicarea la dosar a înregistrărilor video din data de 10 aprilie și audierea lucrătorilor comerciali din ziua respectivă.

Referitor la acest caz, am încercat să obținem și un punct de vedere al reprezentanților IPJ Constanța. Aceștia au spus că vor face cercetări în cazul sesizat, astfel că vom reveni când vom avea un răspuns oficial. 

Comentează știrea

gigi
17 aprilie 2018
f bine

trebuia si bataie ca la usa cortului

Numarul 4
17 aprilie 2018
@Sorin Hulubei

Cere si scrie punctul de vedere al angajatilor benzinariei, agentilor de politie si urmareste camerele de supraveghere ale benzinariei si o sa vezi mai clar situatia. Cat despre acest individ... un nesimtit si un tupeist, daca era in SUA era deja la inchisoare.

consatean
17 aprilie 2018
cocalar

E adevarat un prost si un analfabet,zis SESE.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.575 secunde