Cine a "executat-o" pe Otilia Sava din MApN? Asta se întâmplă când ții cu militarii și nu cu generalii

150695
22
Cine a
"Noaptea, ca hoții" pare să devină model de bună guvernare în România. Guvernul s-a obișnuit să lovească noaptea, la adăpostul întunericului. 


Zilele trecute, în ceas de noapte, premierul Grindeanu semna ordinul de revocare din funcție a secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Otilia Sava. 


În locul ei a fost numit Nicolae Nasta, un politruc aruncat în funcție de ALDE, partid în care acesta ocupă funcția de secretar general. Potrivit hotnews.ro, noul secretar de stat se remarcă mai degrabă prin legături cu personaje controversate, multe dintre ele arestate sau cercetate penal, decât cu cariera sau rigoarea militară.


Revenind la demiterea Otiliei Sava, dincolo de o decizie aparent politică, dedesubturile acestei mutări țin mai mult de sfera "execuțiilor" pe alte considerente. 


De altfel, aceasta era secretar de stat din 2013, fiind numită în timpul guvernării Ponta - ministrul MApN - Mircea Dușa, și menținută pe funcție și în guvernul Cioloș, ministru al Apărării - Mihnea Motoc. Tocmai de aceea a părut surprinzătoare această schimbare, care a avut la bază însă o țesătură de intrigi. 


Potrivit unor surse din minister, fostul secretar de stat Otilia Sava ar fi fost "executat" mai degrabă de general Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, decât la inițiativa ministrului Gabriel Leș. Motivul? Otilia Sava ar fi facilitat și susținut accesul militarilor, prin reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști dar și ai altor organizații, în audiențe la ministrul Apărării, Gabriel Leș, peste capul generalului Ciucă, cel care s-ar fi opus ca "talpa" armatei să aibă contacte atât de sus. 


Mai mult, faptul că Sava ar fi susținut problemele militarilor profesioniști, pe care i-a încurajat să-și apere drepturile și chiar să se constituite în organizații reprezentative, a deranjat conducerea Armatei, care se vedea astfel expusă cu rufele murdare în văzul întregii țări.


La ce nu se așteptau însă mai marii Armatei a fost reacția de simpatie și susținerea a militarilor pentru fostul secretar de stat. Mii de mesaje au curs pe toate grupurile de facebook și site-urile dedicate Armatei, valul de emoție surprinzându-i pe șefii din MApN, care acum simt că au pierdut un punct important de contact dintre baza Armatei și conducerea ei. Este clar că un politruc cu avere impresionantă și încrengături dubioase precum noul secretar de stat Nasta nu poate avea o plajă de dialog prea deschisă și directă cu militarii români ce își câștigă pâinea de pe o zi pe alta.


Vom reveni și cu alte dezvăluiri din dedesubturile Armatei române și despre cum conducerea MApN încearcă să readucă soldatul român la veșnicul statut de surd, orb și mut.




Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Popa
31 martie 2017
Sgp umiliti de un de un stat mafiot

Rusine!!! Vor sa fim redusi la tacere!! Nu stim cat va mai merge asa, cat or sa mai bage gunoiul sub pres. Nu uitati ca si militarii sunt oameni,daca sunt la ordin,asta nu inseamna ca suntem niste roboti, asa ca avem si noi niste limite. Avem impresia ca cineva incearca sa vada pana duc aceste limite. In sistem este o harababura totala-Salarizare, Statut, Drepturi de echipare. Sa ne fereasca Dumnezeu de un conflict major ca nu stiu care va fi prostul care i-si va da viata pt.salariul minim. Sa lupte ei generalii care au pierdut legatura cu talpa sistemului-sgp si subofiterii. Promisiunile nu tin de foame!!!

Conoro
31 martie 2017
Ciuca

Nu cred ,

Mircea
31 martie 2017
Generalii ne vor proști

Armata ne vrea proști

SECRET
31 martie 2017
Rusine

Este o rușine ce se întâmplă dacă știrea este adevărată pentru ca armata parcă nu face politica,drept dovada cei care "țin cu ursul "sunt îndepărtați de cei care se manjesc și au un discurs cu mulți de aaaaaaa si aaaaaaa cât despre mizeria din armata romana este adevărat sunt prost plătiți, îmbrăcați, echipați cu tehnica depășită și mașini bătrâne și coapte ca Îți este rușine sa le vezi pe străzile patriei.Dar de la parada este buna replica pe afară vopsit gardul înăuntru leopardul....

Militar
31 martie 2017
Hai sa plangem un politician :))

Ce faci tu se intoarce la tine. Tovarasa respectiva a facut multe magarii prin sistem. In plus isi aroga multe merite pe care nu le are. Mai cititi si alte pareri. Daca v-a pacalit cu niste vorbe frumoase, nu inseamna ca a si facut ceva...inseamna ca v-a pacalit

catalin
31 martie 2017
da.....

sa iasa si MApN cu tancurile in piata victoriei alaturi de cei din MAI , sa vada si guvernantii ca totul are o limita , desii poate nu ei sunt de vina, ci generalii lu' peste prajit care poate dupa ei 100 de kg de cacat !

sorin
31 martie 2017
vino

De calitatea vietii militarilor mai nou se ocupa un milionar... avem multe in comun ce sa zic...cred ca putem discuta la un pahar(noi cu norocel ...el cu ce are..) probleme noastre...

Vasile
31 martie 2017
Demisia

Generalul Ciucă sa își dea demisia !

ciuca nicolae
31 martie 2017
birfa

Ma cam deranjeaza asemenea afirmatii nefondate ..ca eu am demis ...un lucru trebui sa se stie noi aici in virful Mapn -ului sinten o adunatura de hoti mafioti ne mincam intre noi si putin ne pasa de voi cei de jos .

ciuca nicolae
31 martie 2017
birfa

Ma cam deranjeaza asemenea afirmatii nefondate ..ca eu am demis ...un lucru trebui sa se stie noi aici in virful Mapn -ului sinten o adunatura de hoti mafioti ne mincam intre noi si putin ne pasa de voi cei de jos .

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 1.4644 secunde