Cercetașii, exerciții cu trageri de luptă și rapel din elicopter

332
Cercetașii, exerciții cu trageri de luptă și rapel din elicopter - cercetasi1-1558892958.jpg

Articole de la același autor

Deși luna mai a avut temperaturi sub media calendaristică, pentru militarii Regimentului 317 ISR "Vlădeasa" prima jumătate a lunii lui florar a atins cote fierbinți în domeniul instrucției. 


În raionul din Bogata - Stejeriș, cercetașii au executat atât exerciții tactice cu trageri de luptă, cât și instrucție la elicopter. 
Sprijinul de aviație a fost asigurat de camarazii Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", informează sublocotenent Andreea Oniță, Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române. 


Obiectivele perioadei de pregătire au fost instruirea și perfecționarea militarilor din cadrul elementelor de cercetare în executarea procedurilor specifice pe timpul pătrunderii în dispozitivul inamicului (prin procedeul pe jos - marș tactic aproximativ 50 km), executarea cercetării unei direcții, a unui obiectiv și acțiunea elementului de cercetare (grupă/grup de cercetare) la contact cu inamicul (LFX). 


Exercițiile tactice cu trageri de luptă s-au desfășurat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în scopul antrenării și evaluării modului de acțiune a cercetașilor. 
Instrucția la elicopter a constat în antrenarea militarilor în executarea inserției prin "procedeul rapel din elicopter" și exersarea procedurilor de asigurare circulară a aeronavei. 


Patru militari răniți în Afganistan, externați  
Patru dintre militarii răniți în Afganistan, vineri, 24 mai, din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", au fost externati. Astfel, plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Laurențiu Ștefan, Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu au fost externați în decursul aceleiași zile. 


Toți pacienții externați își continuă tratamentul și recuperarea, aceștia aflându-se deja în grija echipei medicale românești. 
Caporalul clasa a II-a Florin Anton se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate, informează Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale. 
Cei cinci militari români au fost răniți în urma inițierii unui dispozitiv exploziv improvizat în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare în zona de responsabilitate a batalionului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4551 secunde