Căzuți la datorie! Doi militari români, uciși în Afganistan

554
Căzuți la datorie! Doi militari români, uciși în Afganistan - avansati-1462718982.jpg
Doi militari români și-au pierdut viața, iar un al treilea a fost rănit, în urma unui incident care a avut loc, sâmbătă, la ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe durata executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani.

Militarii români îi instruiau, într-o bază de pregătire din apropierea localității Kandahar, pe polițiștii afgani, când s-a deschis focul asupra lor de către persoane purtând uniforma forțelor de securitate afgane. Militarii români au acționat conform procedurilor din teatrul de operații: au ripostat cu foc, ucigându-i pe agresori și au asigurat zona.

În schimbul de focuri, care a durat 3-4 minute, trei militari români au fost răniți. După primirea primului ajutor, răniții au fost evacuați la cel mai apropiat spital. Din nefericite, doi dintre ei au decedat. Al treilea militar a fost evacuat, ieri, la ora 10.30, la un spital militar american din Germania și se află în stare stabilă.

Investigația continuă, împreună cu reprezentanți ai forțelor aliate. La nivelul Statului Major General, au fost stabilite măsuri pentru creșterea gradului de securitate al militarilor români în cadrul misiunilor comune de instruire și repatrierea cu onoruri militare a militarilor căzuți la datorie.

"Am aflat cu profundă tristețe despre moartea militarilor care au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât și în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanțe familiilor, prietenilor și camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români", a transmis Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale.

Plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu vor fi avansați la gradul de sublocotenent post-mortem.

Astăzi, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național, vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru cei doi militari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde