"Când simți pornirea interioară, acționezi" / Mărturii șocante ale teroristului prins de DIICOT

833

Articole recomandate

Ionuț Cătălin Bălan, bărbatul suspectat de terorism a făcut o serie de mărturii șocante, potrivit stiripesurse. 


"După pregătiri prin rugăciuni și studiu al Coranului, când simți pornirea interioară că ești gata să acționezi, fără să primești ordin de la cineva, o faci pur și simplu", spune el. Potrivit referatului cu propunere de arestare al DIICOT, nivelul de radicalizare a argeșeanului este scos în evidență de continuțul discuțiilor și convorbirilor purtate de Bălan cu diferite persoane, prin care își exprima disponibilitatea de a recurge la gesturi de violență fizică extremă, în numele lui Allah.


În plus, bărbatul a vorbit și despre jihad și cum să pregătești un astfel de plan, "adică după pregătiri prin rugăciuni și studiu al Coranului, când simți pornirea interioară că ești gata să acționezi, fără să primești ordin de la cineva, o faci pur și simplu", conform procurorilor. 


Procurii DIICOT au interceptat și o discuție în care argeșeanul povestea despre un episod în care a amenințat o jurnalistă, potrivit libertatea.ro.


Bălan Ionuț Cătălin (BIC): Nu după mine era, acolo la magazin fac ăștia de la televizor să, să nu mai aibe el clienți, să nu mai vină oameni, să nu mai vorbească de Allah, de religia noastră, să-i sperie pe toți să nu mai vină niciunu’. Și știi ce i-am spus la jurnalista aia? I-am spus, fii atent, eu personal, eu, dacă, dacă fac lucru’ ăsta, eu mă duc în Rai și tu te duci în Iad. Da’ nu avea, știam că nu are nimic ca să mă înregistreze, i-am zis-o doar așa, i-am… așa, deci nu...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4526 secunde