Buteliile umplute cu gaz de la stațiile GPL, "bombe" cu ceas

2093
Buteliile umplute cu gaz de la stațiile GPL,
Având în vedere impactul și amploarea unor tragedii provocate de manipularea eronată a buteliilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța vine în sprijinul cetățenilor cu câteva sfaturi utile. Este interzis ca buteliile să fie utilizate în altă poziție decât în cea verticală, a amplasa butelii lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare și, cel mai important, verificarea etanșeității cu flacără. La schim-barea buteliei etanșeitatea instalației se poate verifica cu spumă de apă și săpun.

"Recomandăm cetățenilor să nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la stațiile GPL, întrucât acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanșeității! Supuse periodic suprapresiu-nilor determinate de umplerea repetată cu autogaz, buteliile se deformează și se poate provoca apariția unor pori în zona sudurilor, prin care poate ieși gazul, gene-rând astfel un mare pericol de explozie", precizează reprezentanții ISU Dobrogea.

În cazul în care au fost uitate deschise robinetul buteliei și robinetul aparatului de utilizare și gazul s-a scurs în încăpere, nu trebuie să vă panicați. Pompierii vă recomandă să închideți robinetul buteliei și robinetul aparatului de utilizare, să deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute și să nu aprindeți brichete, telefoane sau întrerupătoare electrice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde