Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul fetiței cu autism, ascunsă de educatoare într-o clasă goală

220
Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul fetiței cu autism, ascunsă de educatoare într-o clasă goală - fetitacareplangedepresielacopii-1553260979.jpg

Articole recomandate

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unei fetițe cu autism, ascunsă de educatoare într-o sală de clasă goală, în timpul unei inspecții la o grădiniță din București, se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.


Potrivit sursei citate, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.


"Conform celor prezentate de către mass-media, incidentul a avut loc la Grădinița cu program prelungit nr. 42 din București, unde o fetiță cu nevoi speciale, dar și alți doi copii au fost îndepărtați din grupă pentru că urma să aibă loc o inspecție pedagogică, ce trebuia să se desfășoare în condiții bune și să fie un rezultat bun al educatoarei în speță", precizează Avocatul Poporului.


Pe 14 februarie, și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării decidea să se autosesizeze, după ce presa a relatat despre acest caz.


"În urma articolelor din presă și a telefoanelor primite din partea mass-media, a jurnaliștilor, am analizat acest caz și am decis să demarăm o procedură de autosesizare pentru suspiciunea de săvârșire a unor fapte de discriminare, care constau în limitarea sau încălcarea dreptului la educație în condiții egale și a dreptului la demnitate al copiilor și părinților în cauză. Deci vorbim despre o posibilă sau posibile fapte de discriminare, (...) ceea ce înseamnă că vom cita grădinița, educatoarea în cauză, părinții în cauză, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și, după ce vom face procedura de audiere, în urma unui raport, (...) vom decide", declara, la acea vreme, președintele CNCD, Asztalos Csaba. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4277 secunde