Avocatul Poporului acordă audiențe la Medgidia și Cernavodă

447
Avocatul Poporului acordă audiențe la Medgidia și Cernavodă - avocatulpoporului-1538923220.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanța vor fi prezenti, miercuri, 10 octombrie, în Medgidia și Cernavodă, la sediul celor două primării pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Medgidia, începând cu ora 9.00, și la sediul Primăriei Cernavodă, începând cu ora 11.00.

"Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe. Pentru primirea în audiență este necesară programarea la numărul de telefon 0241/550.544 sau la sediul celor două primării. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie", precizează expertul coordonator al Biroului Teritorial Constanța al instituției Avocatul Poporului, Felicia Nedea.

Persoanele care nu pot ajunge în ziua programată pot veni la sediul Biroului Teritorial Constanța, la programul zilnic de audiențe, în afară de zilele cu deplasări în teritoriu, de luni până joi, între orele 9.00 - 16.00. De asemenea, acestea pot trimite petiția prin poștă, la adresa de la sediul biroului din bulevardul Tomis nr. 51, Constanța.

"Instituția Avocatul Poporului contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități ale administrației publice, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor. Scopul instituției este apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice. Este important de reținut faptul ca legea dispune șase domenii de activitate, în care poate acționa Avocatul Poporului. Este vorba despre drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale, drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap, apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, armată, justiție, poliție, penitenciare, proprietate, muncă, protecție socială, impozite și taxe și prevenirea torturii și a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenție, prin Mecanismul Național de Prevenire", mai explică expertul Felicia Nedea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9642 secunde