Averi din traficul de carne vie, puse sub sechestru

597
Averi din traficul de carne vie, puse sub sechestru - fondtraficpersoane3prostituate-1571431541.jpg

Articole de la același autor

Peste 400 de percheziții la nivelul întregii țări, aproape 600 de persoane anchetate, dintre care aproximativ 140 arestate preventiv. Peste 40 de imobile puse sub sechestru, vreo 30 de mașini, peste 300.000 de euro și aproape 270.000 de lei. Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele care reflectă lupta oamenilor legii, dusă în 2019, pentru destructurarea grupărilor infracționale specializate în trafic de persoane. 


Țara noastră a fost și este "sursă" pentru traficul de carne vie, în scopul exploatării sexuale. Aceasta este concluzia celui mai recent raport despre traficul de persoane, dat publicității de Ambasada SUA, iar afirmațiile sunt susținute și de statistica prezentată, vineri, 18 octombrie, de Poliția Română, cu ocazia celebrării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. 


Astfel, potrivit Poliției Române, în primele nouă luni ale lui 2019, au fost realizate 416 percheziții domiciliare, sunt cercetate în dosare penale 595 persoane, dintre care 139 arestate preventiv, iar 116 aflate sub control judiciar. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri de peste 8,4 milioane de lei, printre care 46 imobile, 32 mașini, 2,3 kilograme de bijuterii de aur, peste 330.000 euro și aproape 270.000 lei. Un semn că traficul de persoane este încă o problemă infracțională majoră este și faptul că polițiștii români au extins colaborările cu omologii din statele europene. "Astfel, dacă în 2010 exista un singur Joint Investigation Team (echipă comună de anchetă) pe linia traficului de persoane, până în prezent polițiștii specializați în combaterea traficului de persoane și procurorii DIICOT au fost implicați în 56 de investigații comune – dintre care opt semnate în 2019! - cu Marea Britanie, Germania, Spania, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveția, Franța, Italia și Norvegia", au precizat reprezentanții Poliției Române. În cadrul investigațiile comune, 70 de percheziții au avut loc pe teritoriul României, iar 27 în alte state. 


Metodele de racolare a victimelor sunt aceleași de ani buni. Chiar și așa, încă funcționează. Principala metodă folosită este "LoverBoy", când traficantul dezvoltă o relație cu victima, iar ulterior îi prezintă o "oportunitate" de a câștiga bani peste hotare. 
"Experții au semnalat creșterea numărului de femei din România recrutate pentru căsătorii false în Europa de Vest. După încheierea acestor căsătorii, traficanții le forțau pe femei să se prostitueze sau să muncească în beneficiul lor", se arată în raportul Ambasadei SUA în România. 


La nivelul Constanței, cel mai recent caz de proxenetism, trafic de minori și prostituție infantilă, instrumentat de procurorii DIICOT, a vizat o grupare care a recrutat în perioada 2017 – august 2019 mai multe tinere, printre care și minore, pe care le determina să se prostitueze. În urma a 44 de percheziții domiciliare, au fost reținuți zece indivizi, iar șase minore, despre care existau indicii că erau exploatate sexual, au fost eliberate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1985 secunde