Avansări înainte de termen la ISU Dobrogea, de Ziua Protecției Civile

263
Avansări înainte de termen la ISU Dobrogea, de Ziua Protecției Civile - ziuaprotectieicivile1sursaisudob-1582923027.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta s-a împlinit, pe 28 februarie, 87 de ani de la înființarea Protecției Civile, structură din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Cu această ocazie, opt cadre militare din cadrul instituției de la malul mării, doi ofițeri și șase subofițeri, care au obținut rezultate excepționale în îndeplinirea atribuțiilor specifice, au fost avansați înainte de termen. 


Ziua Protecției Civile în România se celebrează din 1930, odată cu semnarea Înaltului Decret Regal prin care s-a aprobat Regulamentul Apărării Pasive, fiind înființate, astfel, primele structuri cu atribuții de apărare civilă. Structurile nou formate aveau ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecție directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor. 


Din ianuarie 2001, Protecția Civilă a intrat în structura Ministerului Administrației și Internelor, iar din 2004 sub "pălăria" ISU. 
"De-a lungul anilor, indiferent ce denumire a purtat și din ce structură a făcut parte, Protecția Civilă din România a desfășurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă și a slujit numai intereselor naționale, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populației, a bunurilor materiale, a valorilor culturale și a mediului ambiant în situații de război, calamități naturale și catastrofe tehnologice", au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5298 secunde