Au început înscrierile la Academia de Poliție! Mii de tineri, prezenți

220
Au început înscrierile la Academia de Poliție! Mii de tineri, prezenți - admiterebig-1563786626.jpg
Este coadă pentru înscrieri la Academia de Poliție. Mii de tineri au venit din toată țara încă de la primele ore ale dimineții. Numai cei complet apți din punct de vedere fizic și care vor rezolva cel mai bine testele de limba română ori de fizică au șanse să îmbrace uniforma.


FACULTATEA DE POLITIE

Facultatea de Poliție pregătește ofițeri de poliție și penitenciare, licențiați în domeniul fundamental de ierarhizare (DFI) "Științe sociale", ramura de științe (RSI) "Științe militare, informații și ordine publică", domeniul de ierarhizare (DII) "Științe militare, informații și ordine publică", domeniul de licență (DL) "Științe militare, informații și ordine publică", specilizarea "Ordine și siguranță publică", cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învățământ de zi și fără frecvență.


FACULTATEA DE JANDARMI

Facultatea de Jandarmi pregătește ofițeri de jandarmi, licențiați în domeniul fundamental de ierarhizare (DFI) "Științe sociale", ramura de științe (RSI) "Științe militare, informații și ordine", domeniul de ierarhizare (DII) "Științe militare, informații și ordine publică", domeniul de licență (DL) "Științe militare, informații și ordine publică", specializarea "Ordine și siguranță publică", cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învățământ de zi și fără frecvență.


FACULTATEA DE POMPIERI


Facultatea de Pompieri este o instituție de învățământ acreditată din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", cu o durată a studiilor de licență de 4 ani, acreditată prin H.G.R. nr. 535/1999, reacreditată în anul 2003, în specializarea "instalații pentru construcții-pompieri", acreditare reconfirmată de H.G.R. nr. 635/2008.

Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" este înființată prin H.G.R.- nr.137/1991, cu modificările și completările ulterioare, iar în prezent își desfășoară activitatea în conformitate cu H.G.R. nr. 294/21.03.2007, cu modificările și completările ulterioare. În urma evaluării instituționale a ARACIS, desfășurată în anul 2015, Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" i s-a menținut calificativul "Grad de încredere ridicat".

În anul 2015, Facultatea de Pompieri a fost supusă evaluării periodice de către ARACIS, pentru programul de studii universitare de licență instalații pentru construcții-pompieri, decizia Consiliului ARACIS fiind cea de menținere a acreditării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1658 secunde