Ați scăpat de taxa auto? Pregătiți banii pentru vinieta de oraș

1182
1
Ați scăpat de taxa auto? Pregătiți banii pentru vinieta de oraș - vigneta-1487867859.jpg
Autoritățile vor să introducă o vinietă specială pentru mașini în locul timbrului de mediu, eliminat de Guvernul Grindeanu. Va fi o taxă de acces cu mașina în marile orașe din România și cu cât mașina e mai poluantă, cu atât vinieta va costa mai mult.



Această măsură nu va rezolva însă problema noxelor și îmbătrânirii parcului auto. După eliminarea timbrului de mediu, mii de români își cumpără și înmatriculează mașini vechi din Uniunea Europeană, iar autoritățile de mediu spun că orașele vor fi mai sufocate și mai poluate. 


Un grup de lucru de la Ministerul Mediului pregătește această taxă specială pe care o vor plăti șoferii care vor să intre cu mașinile în orașele aglomerate, notează protv.ro. Responsabilii de la Ministerul Mediului se gândesc la un model similar taxei de congestie din Londra. Astfel, dacă vreți să intrați cu mașina într-o aglomerare urbană, cum ar fi centrul Bucureștiului, veți plăti o taxă. Cuantumul acesteia nu a fost stabilit încă. Însă, dacă mașina poluează mai mult, veți plăti respectiv o taxă mai mare.

Astfel, pentru o mașină cu norma de poluare Euro 2 sau Euro 3, titularul va plăti mai mult față de o mașină Euro 4, Euro 5 sau Euro 6, iar mașinile electrice nu vor fi taxate. Primăriile urmează să delimiteze zonele unde se va aplica vinieta. Surse din cadrul Ministerului Mediului propun ca taxa de intrare în aglomerările urbane să fie plătită pe internet sau pe sms. Polițiștii de la poliția locală ar urma să-i identifice pe șoferii care nu au făcut-o și să îi amendeze.


Comentează știrea

jj
24 februarie 2017
jj

Adica iar fraierii o sa plateasca, smecherii nu. Ca in autobuz. De camere video si sistem automat au auzit?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2636 secunde