Anca Jurma a fost desemnată procuror șef interimar al DNA

551
Anca Jurma a fost desemnată procuror șef interimar al DNA - ancajumaafostdesemnataprocurorul-1531138118.jpg

Articole recomandate

Fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi dovedește faptul că nu are încredere în instituția pe care o conduce și refuze să lase interimar la DNA unulș din adjuncți, cum ar fi fost normal. Consiliera lui Kovesi Anca Jurma (foto) a fost desemnată procurorul șef interimar al DNA, potrivit unui cominicat de presă al Ministerului Public, scrie b1.ro


Anca Jurma este fiica fostului Procuror General al României din vremea lui Ion Iliescu, Nicolae Cochinescu, și a devenit consiliera Laurei Codruța Kovesi în locul Danei Titian, cercetată disciplinar în urma controlului Inspectiei CSM de la DNA.


"Ca urmare a decretului prin care președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kovesi și a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcție a doamnei ANCA JURMA, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Doamna Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.


Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activității anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituțional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor", se arată în comunicatul citat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5424 secunde