Anca Boagiu, audiată la DNA în dosarul fostului ministru Sebastian Vlădescu

192
Anca Boagiu, audiată la DNA în dosarul fostului ministru Sebastian Vlădescu - boagiu-1539253242.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiată, joi, în calitate de martor, de către procurorii DNA, într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, aceasta a fost audiată în dosarul fostului ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu.

"În calitate de martor, într-unul din dosarele de cercetare penală. Restul l-am spus în interiorul DNA ce știam, ca martor", a declarat Anca Boagiu, la ieșirea din sediul DNA.

Procurorii DNA au dispus sechestrul pe averile inculpaților, până la concurența sumei de 4,5 milioane de euro, în dosarul în care fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită și trafic de influență.

"În perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, în baza unor înțelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor și plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei București-Constanța, precum și plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeași companie", se arată în ordonanța procurorilor.

Procurorii au transmis la acel moment că banii încasați ilegal reprezentau procente din valoarea fiecărei plăți făcute de statul român și erau achitați succesiv, pe măsură ce compania constructoare încasa, la rândul ei, contravaloarea lucrărilor efectuate, de la statul român, respectiv de la compania C.N. C.F.R.

"În acest context, în prima parte a anului 2005, suspectul Vlădescu Sebastian împreună cu Costea Mircea Ionuț și Mititelu Mihaela, a pretins de la reprezentanții unei companii un comision de 3,5% din valoarea contractelor ce urmau a fi încheiate cu C.N.C.F.R. S.A. privind reabilitarea căii ferate București – Constanța pentru ca, în schimbul acestui comision, să își exercite atribuțiile care îi reveneau în calitate de ministru al finanțelor publice, respectiv să aprobe finanțarea suplimentară necesară pentru încheierea contractelor, precum și pentru a își exercita ulterior atribuțiile referitoare la asigurarea fondurilor necesare plății facturilor pentru lucrările efectuate", se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În perioada 2008-2009, în baza acestei înțelegeri, Sebastian Vlădescu ar fi primit un milion de euro, reprezentând partea sa din comisionul pretins, în conturile bancare ale unor societăți comerciale pe care le controla, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3031 secunde