Alpinistul surprins de avalanșă în Bucegi, de negăsit. Casca de protecție a fost descoperită complet sfărâmată

156
Alpinistul surprins de avalanșă în Bucegi, de negăsit. Casca de protecție a fost descoperită complet sfărâmată - avalansabucegi-1515933596.jpg

Articole recomandate

Un alpinist (30 de ani) din București este căutat, duminică, de zeci de salvamontiși și voluntari, după ce sâmbătă a fost surprins de o avalanșă în munții Bucegi. Tânărul era experimentat în escaladă pe creastă, era ghid montan și era bine echipat la momentul accidentului.

UPDATE ora 14.20 : Salvamontiștii au luat decizia să întrerupă căutările duminică, din cauza pericolului de avalanșă. Luni, pe Valea Coștilei, unde a avut loc accidentul, vor fi aduși câini de urmă specializați în găsirea victimelor surprinse sub zăpadă. Salvamontișii au reușit să mai găsească alte fragmente din echipamentul alpinistului, o bucată din haină, o căciulă și un alt fragment din cască. 


Tragedia s-a produs sâmbătă în jurul orelor 15.00. Alpinistul era însoțit de alte patru persoane, iar grupul a încercat o ascensiune pe Valea Coștilei din Bucegi, traseu închis iarna. Martorii spun că tânărul ar fi alunecat, iar în cădere a dislocat un bloc de zăpadă înghețată care a și declanșat avalanșa. Deși prietenii săi au coborât în prăpastie, nu au mai găsit decât o parte din echipamentul colegului lor, rucsacul, pioleții, mănușile și casca de protecție distrusă complet. Salvamontiștii din Bușteni au început căutările sâmbătă, dar au renunțat la câteva ore după producerea accidentului și asta pentru că o altă avalanșă s-a produs în Valea Coștilei, iar riscul ca zăpada s-o ia din nou la vale există în continuare. Duminică au fost reluate căutările cu echipe întărite de la Salvamont Sinaia și Azuga. Trupul tânărului este căutat cu sondele într-un strat de zăpadă a cărui grosime variază de la un metru și jumătate la patru metri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde