Afaceri pe spatele victimelor accidentelor rutiere. Aveți grijă la "experții în despăgubiri"!

3313
Afaceri pe spatele victimelor accidentelor rutiere. Aveți grijă la

Articole de la același autor

O adevărată "afacere" se dezvoltă, în ultimii ani, pe spatele victimelor accidentelor rutiere. Aspectul este semnalat de Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, care semnalează că, în ultima perioadă, tot mai multe persoane implicate în incidente rutiere au fost abordate de diverși indivizi care s-au prezentat ca fiind "experți în despăgubiri". 


Potrivit reclamațiilor, acești "experți" le asaltează pe victime sau pe rudele acestora cu insistență. 
"În ultima perioadă, am primit la asociație tot mai multe sesizări cu privire la existența unor «rețele» prin care anumiți indivizi, avocați sau nu, ajung imediat după producerea accidentelor de circulație la victime sau la familiile acestora", a arătat Cătălin Codescu, președintele asociației. 


Potrivit acestuia, victimele sunt căutate pe paturile de spital, rudele sunt sunate direct pe telefoanele mobile, acasă sau chiar în afara țării. 


"După discuțiile purtate cu câteva victime ce au fost abordate într-o astfel de manieră, am aflat că aceștia pretind a fi experți în despăgubiri - nu există cod CAEN pentru o astfel de meserie! - și promit despăgubiri de milioane de euro, căi rapide de obținere a acestor sume, cu numeroase scenarii de abordare și rezultate la fel de variate", a mai subliniat Cătălin Codescu. 
Mai mult, acești "specialiști" se recomandă ca fiind din partea Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, ceea ce este o minciună, subliniază reprezentantul organizației. De aceea, reprezentanții asociației atrag atenția victimelor accidentelor să se informeze bine atât cu privire la legislație, cât și la așa zișii "specialiști". 


Nu vă lăsați amăgiți de promisiuni! 
"Contractul ce urmează a fi încheiat între victimă și pretinsul specialist trebuie să fie un contract de reprezentare juridică și nu alt tip de contract, iar clauzele trebuie să fie, în mare, cele agreate de Uniunea Barourilor. Am găsit la majoritatea contractelor încheiate de acești vânători de accidente clauze conform cărora victimele erau obligate să suporte penalități de 5.000 euro dacă solicitau rezilierea contractului la mai mult de 10 zile de la semnare. Este un abuz evident ce nu ar trebui tolerat, în condițiile în care, în primele 10 zile de la semnarea contractului, nici nu este văzut dosarul de către un avocat, ce să mai discutăm de alte cheltuieli sau servicii activate în această perioadă", a subliniat Cătălin Codescu. 


Cât privește milioanele de euro promise, victimele accidentelor rutiere sunt sfătuite să nu se lase păcălite. 


"Trebuie știut totodată că valoarea daunelor morale solicitate nu poate fi apreciată «pe genunchi», la o primă întâlnire/discuție, întrucât aceasta nu se stabilește în baza unor criterii prestabilite/șabloane, ci în baza unor principii de drept, a legislației și jurisprudenței, a actelor medicale ce apar cel puțin în perioada scursă în primul an de la data accidentului. Astfel, este obligatoriu să se procedeze la particularizarea cazului, la utilizarea cel puțin a probelor cu caracter medical, medico-legal, psihologic și statistic. Cine promite obținerea unor despăgubiri cu sume aberante (milioane de euro) sau pretinde că este în măsură să stabilească pe loc și să garanteze o anumită sumă este, din punctul nostru de vedere, un infractor. De aceea, sfatul nostru poate fi exprimat în mod condensat astfel: îngrijiți-vă în primul rând de sănătatea dvs., colaborați cât mai deschis cu organele de cercetare penală în condiții asumate, depuneți în termen plângerea penală, nu vă lăsați induși în eroare de promisiuni care nu au o susținere temeinică, informați-vă!", a mai subliniat Cătălin Codescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4004 secunde