Afaceri ilegale pe seama Covid-19: diluant și lichid de parbriz în loc de spirt!

247
Afaceri ilegale pe seama Covid-19: diluant și lichid de parbriz în loc de spirt! - spirtsursapolitiaromana-1585080513.jpg

Articole de la același autor

Interesul tot mai crescut al românilor de a achiziționa produse prin care să prevină infectarea cu coronavirus a dat idei și celor dornici să facă bani prin orice mijloace, inclusiv ilegale! Polițiștii au descoperit că mai multe persoane fizice și juridice din București și mai multe județe au pus în vânzare recipiente în care pretindeau că se afla alcool sanitar, dar în fapt diluant sau soluție de parbriz.



Polițiștii au efectuat mai multe activități de verificare pe linia comercializării dezinfectanților medicali. Cu această ocazie, în Prahova, Argeș și Ilfov au fost indisponibilizate aproximativ 3.000 de recipiente alcool sanitar, a câte 500 ml, despre care exista suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar.


"Datele menționate pe etichetă nu corespundeau realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor", au transmis polițiștii.
Drept urmare, o societate din Ploiești a fost "călcată" de polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate.

În continuarea investigațiilor, ieri, polițiștii din Prahova au efectuat trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de falsificare sau substituire de produse.

"Au fost descoperite mai multe PET-uri având aplicate etichetă cu inscripția «Alcool sanitar - dezinfectant pentru uz extern», despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific", au precizat polițiștii.

De la locațiile percheziționate, au fost ridicate sticle de 500 ml etichetate și 244 PET-uri a câte cinci litri cu etichetă specifică soluției de parbriz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.245 secunde