Accident la sfârșitul exercițiului NATO Trident Juncture: un petrolier maltez s-a ciocnit cu o fregată norvegiană

363
Accident la sfârșitul exercițiului NATO Trident Juncture: un petrolier maltez s-a ciocnit cu o fregată norvegiană - lnbuzyz3ptgwmczoyxnoptg0njfkmgnh-1541686483.jpg

Articole recomandate

Salvatorii încercau joi să mențină pe linia de plutire o fregată aparținând Marinei norvegiene, care lua apă la bord printr-o spărtură importantă, în urma unei coliziuni cu un petrolier maltez, într-un fiord, în Norvegia, relatează AFP, citată de News.ro.


Accidentul, care a avut loc joi, la ora locală 4.00 (5.00, ora României), în fiordul Hjeltefjord, în apropiere de Bergen (vest), s-a soldat cu opt răniți ușor, care au fost preluați de salvatori, potrivit armatei norvegiene.

La întoarcerea de la exercițiul NATO Trident Juncture, care s-a încheiat miercuri, în Norvegia, fregata KNM Helge Ingstad a intrat în coliziune cu petrolierul Sola TS, a precizat armata.

În fregata modernă, de aproximativ 5.000 de tone, intra apă, iar cele 137 de persoane de la bord au fost evacuate.

"A luat multă apă la bord și a existat un pericol real să se scufunde acolo unde se află", a declarat pentru AFP un reprezentant al Centrului de Salvare Sola, însărcinat cu operațiunile.

Bastimentul lua multă apă prin partea din spate, iar apa a ajuns la nivelul platformei elicopterului, potrivit unor fotografii Scanpix.

"Facem tot ceea ce putem pentru a salva vaporul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Ivar Moen.

"Toate mijloacele disponibile sunt mobilizate", a subliniat el, fără să facă alte precizări.

Petrolierul de peste 62.000 de tone, a înregistrat doar un rănit în rândul celor 23 de persoane de la bord și a fost afectat de pagube ușoare, potrivit centrului de salvare.

El aștepta să fie remorcat către un terminal petrolier din apropiere, închis traficului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5587 secunde