56 de măști neconforme. Trei noi alerte au apărut în Sistemul de alertă rapidă

189

Articole recomandate

56 de tipuri de măști neconforme au fost identificate până acum, trei noi alerte fiind emise numai în ultimele 24 de ore.  


Masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, dar și în transportul în comun, așa că a devenit un produs foarte căutat. Atenție însă de unde și mai ales ce tipuri de echipament de protecție cumpărați, deoarece piața a fost invadată de produse contrafăcute, care nu asigură un grad de protecție suficient și care pot fi chiar periculoase pentru sănătate.


Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.


Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv "nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții" se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.


1.Numărul alertei: A12/00942/20




 Tip de risc: Riscuri pentru sănătate


Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă (valoare medie măsurată ≤ 91 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.


Țara de origine: Republica Populară Chineză


Alertă transmisă de: Belgia


Tip de alertă: Grav




2.Numărul alertei: A12/00947/20




Tip de risc: Riscuri pentru sănătate


Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 94 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.


Țara de origine: Republica Populară Chineză


Alertă transmisă de: Belgia


Tip de alertă: Grav




3.Numărul alertei: INFO/00088/20




Tip de risc: Riscuri pentru sănătate


Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.


Țara de origine: Republica Populară Chineză


Alertă transmisă de: Estonia


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8068 secunde