12 navigatori, infectați cu Covid-19, pe "Stena Premium". Tancul chimic, 39 zile de carantină, în Brazilia

3288
12 navigatori, infectați cu Covid-19, pe

Articole de la același autor

Tancul chimic "Stena Premium" rămâne în portul Cabedelo, Brazilia, unde a intrat în carantină în data de 27 aprilie, din cauza unor cazuri confirmate de Covid-19 la bord, informează worldmaritimenews.com.

"S-a sperat ca «Stena Premium» să poată pleca din port pe 21 mai și să își încheie staționarea în America de Sud, după o carantină de 14 zile, în urma testărilor efectuate de autoritatea sanitară locală pe 7 mai. Din păcate, două noi rezultate pozitive au fost confirmate la ultima testare, ceea ce înseamnă că nava rămâne în continuare în carantină până în data de 4 iunie", a transmis compania Northern Marine.

În total, 12 dintre cei 26 de membri ai echipajului au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19 în timpul carantinei, doi dintre navigatori primind chiar asistență medicală de specialitate pe uscat.

Toți membrii echipajului rămân acum la bord.

Compania a adăugat că, începând cu carantina inițială, la bordul tancului construit în 2011 au fost implementate măsuri de prevenire a răspândirii virului Covid-19, precum autoizolarea și igienizarea periodică a tuturor zonelor și suprafețelor navei pe care lucrează personalul.

"Familiile navigatorilor sunt informate constant cu privire la evoluția situației, înțelegând că facem tot ceea ce este posibil pentru a sprijini echipajul", a mai transmis compania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.086 secunde