100 de mașini noi pentru Poliția Română

280
100 de mașini noi pentru Poliția Română - 646x4041-1529496674.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a primit 100 de autovehicule din cele aproximativ 560 de autospeciale cumpărate pentru polițiști, urmând ca până la sfârșitul anului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să mai achiziționeze alte aproximativ 1.300 de autovehicule, autospeciale și motociclete pentru structurile ministerului.


Miercuri a avut loc recepționarea autoturismelor Dacia Logan, care au fost cumpărate din suma de 30 de milioane de lei cu care a fost suplimentat bugetul MAI în luna aprilie, eveniment la care a participat și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.


Cele peste 100 de mașini sunt primele primite de polițiști din cele aproximativ 560 de autospeciale cumpărate pentru Poliția Română și pentru Poliția de Frontieră. Autovehiculele au fost achiziționate din suma de 30 de milioane de lei cu care a fost suplimentat, în aprilie, bugetul MAI.


Potrivit ministerului, până la sfârșitul anului vor mai fi achiziționate alte aproximativ 1.300 de autovehicule, autospeciale și motociclete, în valoare de 120 milioane de lei, destinate structurilor MAI.


La evenimentul de recepționare a mașinilor a participat și ministrul Carmen Dan.


"Am preluat parcul auto al ministerului la începutul mandatului undeva la 40% ca grad de dotare și foarte multe din mașinile folosite de polițiști și de jandarmi erau uzate. Eu cred că este un pas important pe care îl facem anul acesta, reușind să aducem aproximativ 2000 de mașini, nu numai în Poliție (...) Eu cred cu tărie că aceasta este direcția în care trebuie să mergem", a declarat Carmen Dan, potrivit news.ro.


Pe lângă îmbunătățirea gradului de înzestrare cu mijloacele auto și de protecție, la nivelul structurilor MAI vor fi organizate și cursuri de perfecționare în ceea ce privește conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, precum ambulanțele SMURD sau autospecialele Poliției Rutiere. În cadrul programelor de pregătire, se va pune accent pe conducerea preventivă, conducerea sportivă, derapajul controlat, proceduri în caz de accident, frânarea de urgență, menținerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută. Programele de pregătire auto vor fi conduse de instructori specializați.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3026 secunde