Studiați în Marea Britanie? Veștile de ultimă oră sunt bune

227
Studiați în Marea Britanie? Veștile de ultimă oră sunt bune - thevalueofinternationalstudentst-1568205876.jpg

Articole recomandate

Studenții străini vor putea rămâne doi ani în Marea Britanie după ce obțin diploma, pentru a-și căuta un loc de muncă, a anunțat miercuri Guvernul, relatează Reuters.


Reglementările în vigoare în prezent - introduse de către Theresa May pe când era ministru de Interne - îi autorizează pe studenți să rămână doar patru luni în regat după finalizarea studiilor.

"Importanta contribuție pe care studenții internaționali o aduc țării și universităților noastre este atât culturală, cât și economică. Prezența lor este în beneficiul Marii Britanii (...). Universitățile noastre prosperă pentru că ele sunt instituții mondiale deschise", subliniază într-un comunicat ministrul britanic al Educației Gavin Williamson.

Această măsură, continuă el, "va permite prestigiosului nostru sector al învățământului superior să continue să-i atragă pe cei mai talentați în Marea Britanie.


Numărul studenților susceptibili să beneficieze nu este limitat.

Măsura urmează să se aplice începând de anul viitor celor care încep un prim ciclu sau un ciclu superior într-o "universitate britanică sau o instituție de învățământ superior de încredere, care a trecut proba în domeniul gestionării controlului imigrației".

În Marea Britanie se află aproximativ 450.000 de studenți străini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3076 secunde