Sindicaliștii de la Daewoo - Mangalia se pregătesc de proteste

2762
Sindicaliștii de la Daewoo - Mangalia se pregătesc de proteste - sindicalistii-1520777456.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Liber "Navalistul" din cadrul companiei mixte româno - sud coreene Daewoo - Mangalia Heavy Industries se pregătește de declanșarea acțiunilor de protest. "În prezent, strângem semnături pentru organizarea unui miting în capitală, în fața Ministerului Economiei, dacă se va putea și vom obține aprobările necesare", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", liderul Ilie Laurențiu Gobeajă.


Vineri, 9 martie 2018, conducerea sindicatului s-a întâlnit, din nou, cu Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei, de la care n-a putut afla când se vor finaliza negocierile pentru preluarea companiei de către statul român. 


Nici comunicatul dat publicități în urma discuțiilor cu liderii de sindicat nu oferă mai multe informații. "Ministrul Economiei a luat act de situația din șantierul naval. El a su-bliniat faptul că partea română este, în continuare, în termenul de exercitare al dreptului de preempțiune și a mai afirmat că s-au purtat și se poartă în continuare negocieri cu investitorul strategic interesat. În acest context, ministrul Economiei a subliniat faptul că dorința sa este ca aceste negocieri să fie finalizate într-un interval de timp rezonabil. Dănuț Andrușcă le-a mai spus reprezentanților Sindicatului Liber "Navalistul" că partea română dorește să obțină condițiile cele mai favorabile, într-un timp cât mai scurt", se arată în mesajul oficial.


De la începutul lunii februarie 2018, cei aproape 1.700 de lucrători ai DMHI se confruntă cu o situație foarte grea. Circa 600 dintre angajați nu au de lucru, iar ceilalți sunt folosiți la lucrări gospodărești. Veniturile personalului au scăzut dramatic, de când nu se mai fac ore suplimentare, care duceau la dublarea salariilor. 


"Vrem să plecăm cu câteva sute de oameni la acțiunea de protest din București. Și-au exprimat dorința de a ni se alătura salariați care nu fac parte din sindicat, dar și membri ai comunității locale, care sunt afectați de criza din șantier. Administrația locală și agenții economici se plâng că le-au scăzut veniturile de când a încetat producția la DMHI", a declarat liderul de sindicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde