Seminar dedicat Mediului "Single Window" pentru vamă

326
Seminar dedicat Mediului

Articole de la același autor

În perioada 16 - 17 mai 2019, Direcția Generală a Vămilor a organizat,  la București, seminarul de nivel înalt cu tema Mediul "Single Window". Reuniunea face parte din seria de evenimente ocazionate de exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.


Mediul "Single Window" pentru vamă are ca scop depunerea și transmiterea de către agenții economici, în formă digitală, a întregului set de documente și informații necesare derulării unei tranzacții de comerț internațional. Implementarea acestei metode se bazează pe colaborarea dintre autorități și furnizarea  de către acestea a unei game largi de servicii vamale electronice, pe întregul teritoriu vamal al Uniunii Europene. Serviciile electronice oferite vor permite operatorilor economici din UE și din țări terțe să interacționeze în același mod cu autoritățile vamale ale oricărui stat membru al Uniunii Europene.


Comisia Europeană și administrațiile vamale din statele membre, la cel mai înalt nivel de reprezentare, vor participa în parteneriat cu mediul de afaceri la proiectarea cadrului legal necesar implementării mediului "Single Window" pentru vamă, care să conducă la facilitarea comerțului și la îndeplinirea competențelor ce revin autorităților vamale în materie de siguranță și securitate a spațiului european.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Mai 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.8825 secunde