Șefa ANAF și ministrul de Finanțe, explicații în Parlament pe formularul 600

157
Șefa ANAF și ministrul de Finanțe, explicații în Parlament pe formularul 600 - anaf-1516697812.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Finanțe și șefa ANAF sunt așteptați astăzi în Parlament, pentru a da explicații despre Declarația 600 și premierea angajaților ANAF din amenzi.


La ședința comisiei economice din Senat participă ministrul Ionuț Mișa, președintele ANAF, Mirela Călugăreanu precum și reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, ai Camerei de Comerț și Industrie a României, și ai Consiliului Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România.


Comisia economică, industrii și servicii a anunțat, vineri, convocarea unei ședințe de urgență pentru a se discuta "impactul asupra mediului de afaceri a măsurilor introduse prin Ordonanța de urgență nr. 116 din 28 decembrie 2017 privind unele măsuri bugetare și pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și prin Ordinul ANAF nr. 4140 din 27 decembrie 2017 pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare utilizate pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice".


"Vreau să aflu de la doamna președintă a ANAF lămuriri, care sunt efectele benefice ale acestei Declarații, pentru că am costatat, din realitate, și să îl retragă de urgență, dacă produce efecte negative. Lucrurile nu pot rămâne așa", a declarat președintele comisiei economice, Daniel Zamfir, potrivit Realitatea.net.


Un alt subiect de discuție va viza Ordonanța 116, prin care angajații ANAF vor putea fi premiați din amenzile pe care le dau în urma anchetelor desfășurate la fime.


Zamfir spune că este o "bombă cu ceas", adoptată în ultima ședință de Guvern de către premierul Mihai Tudose.


Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) au reacționat, recent, la decizia prin care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate, în acest an, să rețină la bugetul propriu 15% din sumele recuperate de la contribuabili, pentru a acorda premii angajaților.


CNIPMMR atrage atenția că noile prevederi, incluse în ordonanța de urgență adoptată la finalul anului trecut, vor duce la controale excese și la abuzuri ale funcționarilor ANAF. pentru obținerea premiilor pe care legislația le permite, situație care ar avea efecte dramatice asupra IMM-urilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Francul e mai slab cu 1,06 bani
Pagina a fost generata in 0.9105 secunde