Restricții de circulație pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone

178
Restricții de circulație pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone - restrctiidecirculatie-1493227597.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, vor fi introduse restricții de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe unele sectoare de autostrăzi și de drumuri naționale europene (E), în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, în zilele premergătoare zilelor de sărbătoare legală și în zilele de sărbătoare legală. Potrivit legii, sunt zile de sărbătoare legală: 1 și 2 ia-nuarie; 24 ianuarie - Ziua Unirii Princi-patelor Române; prima și a doua zi de Paști; 1 mai; 1 iunie; prima și a doua zi de Rusalii; 15 august - Adormirea Maicii Dom-nului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol An-drei; 1 decembrie; prima și a doua zi de Crăciun.

În anexele actului normativ sunt precizate sectoarele de drum, perioadele din an și intervalele orare în care se aplică interdicția, precum și autovehiculele exceptate de la această prevedere. Din păcate, anexele nu sunt publicate.

Restricția poate fi ridicată în cazul executării unor lucrări de întreținere sau reparații la drumurile naționale ce constituie rute alternative la sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi restricționate sau în cazuri de forță majoră și condiții meteo deosebite. Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere S.A. poate ridica, pentru perioade limitate de timp, total sau parțial, restricțiile de circu-lație instituite, cu acordul Poliției Rutiere.

Nerespectarea restricțiilor instituite se sancționează potrivit prevederilor legale în vigoare. Controlul respectării acestor prevederi se face de către inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și polițiștii rutieri din cadrul Poliției Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3814 secunde