Proiect de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri

210
Proiect de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri - proiectdelegeprivindincubatoarel-1568413832.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a aprobat proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, cu scopul de a sprijini firmele aflate în fazele inițiale de dezvoltare. Proiectul a fost inițiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și va fi transmis spre aprobare Parlamentului României.


Conform proiectului, incubatorul de afaceri este definit astfel: "Structură de sprijin a dezvoltării afacerilor care oferă un spațiu și o infrastructură adecvată pentru rezidenți, gestionată de un administrator, care urmărește crearea unui mediu favorabil, sustenabil pentru întreprinderile mici și mijlocii nou-înființate, stimulându-le potențialul de dezvoltare și de viabilitate, ajutându-le să se dezvolte în perioada de început prin asigurarea unor facilități comune și de suport managerial".


Acceleratorul de afaceri are următoarea definiție: "Program derulat în cadrul incubatorului de afaceri, care asigură rezidenților, în etape, accesul la surse de finanțare, în scopul lansării pe piață, în termen de trei până la șase luni, a unui produs sau serviciu. Programul poate include activități de educație antreprenorială, mentorat și de networking, în vederea creșterii rapide a afacerii".


Proiectul aduce o serie de clarificări metodologice, simplifică procedura de acordare a titlului de incubator de afaceri, modifică perioada de valabilitate a titlului de incubator de afaceri, de la 10 ani la perioada nedeterminată, aduce precizări privind facilitățile fiscale de care poate beneficia fondatorul incubatorului de afaceri, prin intermediul măsurilor de ajutor de stat, de minimis inițiate de autoritățile publice centrale și locale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde