Programul "O familie, o casă", pus în dezbatere publică

294
Programul

Articole de la același autor

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență pentru aprobarea programul "O familie, o casă". Scopul acestuia este facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe. Peroanele vor beneficia de credite garantate de stat și de o primă pentru plata locuinței, reprezentând 700 lei din valoarea unui metru pătrat construit. Durata creditului garantat de stat este de maxim 20 ani, iar costul lui este de 5,5% pe an, pe toată durata. 


Sunt eligibile pentru finanțare imobilele cu destinația de locuință, cu suprafața utilă de minimum 50 mp și maximum 100 mp, compuse din cel puțin două camere de locuit, cu terenul, căile de acces, anexele gospodărești, facilitățile, dependințele, dotările și utilitățile, aferente acestora. Bancute scolare Locuințele trebuie să fie noi sau cu o vechime între 1 și 5 ani de la data finalizării construcției. 
Beneficiarii programului sunt persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: 


a) o persoană sau o familie formată din cel puțin doi membri adulți sau din minimum un adult și un copil; 
b) veniturile nete ale persoanei sau familiei la data solicitării creditului garantat nu pot depăși 8.000 de lei pe persoană, 10.000 de lei pentru o familie cu doi membri sau o familie formată dintr-un adult și un copil, 11.000 de lei pentru o familie cu trei membri sau o familie formată dintr-un adult și doi copii și 12.000 de lei pentru o familie formată din doi adulți și minim doi copii; 
c) vârsta beneficiarilor programului este de maximum 55 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3307 secunde