Portul Constanța este tot mai activ pe plan internațional

352
Portul Constanța este tot mai activ pe plan internațional - portulconstanta-1528387845.jpg

Articole de la același autor

Actuala conducere a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a devenit foarte activă pe plan internațional. În urmă cu patru zile, compania a anunțat că, împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna, va aplica un plan de măsuri care va încuraja relansarea turismului de croazieră la Marea Neagră.

Iată că pe data de 6 iunie 2018 a organizat, chiar în Parlamentul European, evenimentul "Ziua portului Constanța - Danube Transport Day", menit a-i sensibiliza pe reprezentanții instituțiilor europene cu privire la potențialul economic al Dunării și al portului Constanța.

Portuarii români s-au străduit să-i convingă pe invitații la eveniment că portul Constanța este legătura optimă între Europa și Asia, iar Dunărea trebuie folosită la adevăratul său potențial, cu costuri reduse de transport.

Cu acest prilej, s-a semnat un memorandum de colaborare între porturile Constanța și Anaklia (Georgia). România și Georgia reprezintă o punte între Europa și Asia, prin intermediul Mării Negre, iar explorarea întregului potențial de cooperare între portul Constanța și porturile georgiene reprezintă una dintre prioritățile CN APM SA Constanța.

Noul port Anaklia, un proiect regional de anvergură, are o poziționare strategică și va atrage un trafic suplimentar de mărfuri în regiunea Caucazului și a Asiei Centrale, contribuind la restaurarea vechiului "Drum al mătăsii". Având în vedere adâncimile de până la 16 metri de care va dispune, portul Anaklia va așeza Georgia pe rutele serviciilor directe ale navelor portcontainer. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3061 secunde