ROPECA acuză:

Plafonarea prețului de vânzare al gazelor, o măsură explicit anticoncurențială

260
Plafonarea prețului de vânzare al gazelor, o măsură explicit anticoncurențială - plafonarea-1545320568.jpg

Articole recomandate

Plafonarea prețului de vânzare al gazelor din producția internă ar reprezenta o măsură explicit anticoncurențială, iar în cazul în care ea va fi adoptată, va rezulta o discriminare a producției interne în raport cu importurile de gaze naturale, susțin reprezentanții Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA).

Asociația se declară profund îngrijorată de intenția Ministerului de Finanțe de a plafona prețul de vânzare al gazelor din producția internă la 68 lei/MWh, până în anul 2022, pentru că vor fi afectați în primul rând producătorii mici, care depind de finanțarea externă și de împrumuturi pentru a-și susține proiecte cu costuri de producție aferente mai mari.

"Ei sunt cei mai vulnerabili din punct de vedere economic la astfel de șocuri și tot ei reprezintă baza competitivității și diversificării viitoare a pieței românești de gaze", afirmă ROPEPCA într-un comunicat remis, ieri, Agerpres.

În opinia reprezentaților asociației, limitarea prețului de vânzare al gazelor naturale nu numai că ar contraveni principiilor de funcționare a pieței și condițiilor acordurilor de concesiune în vigoare, dar ar pune sub semnul întrebării viabilitatea economică a mai multor zăcăminte, ceea ce ar putea atrage închiderea acestora, cu impact asupra producției, a locurilor de muncă și a diversității sectorului de gaze românesc, cu efecte negative pe orizontală. Scaune birou

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5208 secunde