€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Piața românească de capital este în creștere

Ştire online publicată Miercuri, 24 Aprilie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Piața de capital din România a crescut cu 9% în primele trei luni din acest an, timp în care indicele BET, care include cele mai tranzacționate 16 companii cu excepția SIF-urilor, a depășit 8.000 de puncte. România a ajuns astfel să ocupe locul al 13-lea în Uniunea Europeană, în funcție de ritmul de creștere înregistrat de indicii principali ai burselor europene.

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București, a declarat: „Bursa a revenit pe creștere în primul trimestru, însă pe volume modeste de tranzacționare comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. O participare mult mai ridicată a populației la piața de capital trebuie să fie o prioritate a BVB și a întregii comunități financiare, pentru a schimba semnificativ premisele de dezvoltare viitoare a pieței locale de capital”.

La rândul său, Lucian Anghel, președinte BVB, a spus: „Primul trimestru a fost caracterizat de o amplă volatilitate într-o piață care a trecut de la minus la plus, iar investitorii au beneficiat de clarificări legislative, continuarea unei activități economice intense și randamente generoase ale dividendelor, care au fost de circa 9% anul trecut pentru principalele companii listate, fiind printre cele mai mari din lume”.

La finalul primului trimestru, valoarea de piață a companiilor românești a fost de 19,3 miliarde euro, comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 6,6%. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 33,3 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare din martie 2019, comparativ cu 30,6 miliarde euro la final de 2018, în creștere cu 8,8%.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6693 secunde