Parteneriat între producătorii români de vinuri și comercianții cehi și slovaci

230
Parteneriat între producătorii români de vinuri și comercianții cehi și slovaci - parteneriatproducatorivin-1560281008.jpg

Articole de la același autor

În luna septembrie 2019, importatori și distribuitori de vinuri cehi vor vizita județul Prahova pentru finalizarea discuțiilor începute în timpul misiunii de promovare a vinurilor autohtone în Republica Slovacă și Republica Cehă, desfășurată în perioada 4-9 iunie. 
Opt producători români au participat la misiune și au avut oportunitatea să își prezinte vinurile în fața somelierilor și a unei numeroase asistențe de specialitate, atât la Bratislava, cât și la Praga și la Usti Nad Labem.


În Republica Slovacă, importatorii, distribuitorii, reprezentanții principalelor magazine de tip hypermarket și hoteluri au degustat vinuri din categoria Premium și au apreciat că soiurile tradiționale românești (Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească) au mari șanse de pătrundere pe piața slovacă, în viitorul apropiat. 


În Republica Cehă, cei opt exportatori români și-au prezentat vinurile în cadrul a două seminarii de specialitate, la Praga și Usti Nad Labem.


Au fost inițiate contacte cu mai mulți importatori cehi (Wine Zone, Pesel, GrandiVini, Tradea Ceskych Vinaru etc.), unii dintre ei având deja parteneriate în derulare, care și-au manifestat intenția de colaborare cu exportatorii prezenți în misiunea economică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Iunie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 11 Iunie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.9576 secunde