Potop de investiții la CERONAV

Ovidiu Cupșa: "Vom fi unul dintre marii jucători de pe piața mondială!"

2445
Ovidiu Cupșa:

Articole de la același autor

Au trecut mai bine de șapte ani de când Ovidiu Cupșa se află la cârma Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV. În acest interval de timp, unitatea de învățământ marinăresc a devenit una dintre instituțiile de excelență ale României și lider european în domeniul pregătirii maritime. 


Preocuparea principală a conducerii CERONAV este dezvoltarea: realizarea de investiții ambițioase, deschiderea de noi cursuri pentru sectorul maritim și al navigației fluviale, pentru off-shore, activitățile portuare și de operare a navelor, pentru orice alte activități din domeniul industriei navale. 
Cu o ofertă de piață impresionantă - 200 de tipuri de cursuri - și având baze de pregătire moderne, la Constanța și Galați, CERONAV și-a câștigat statutul de centru de pregătire regională. În momentul de față, instituția funcționează ca o adevărată fabrică de competențe, pregătind între 500 și 600 de cursanți pe săptămână, alături de români fiind și navigatori străini, care se instruiesc în special pentru sectorul off-shore. 


Viitoarele investiții îi vor permite CERONAV să asigure servicii integrate - instruire, cazare și masă - și să atragă un număr mult mai mare de cursanți străini. 


"În curând, va fi aprobată hotărârea de guvern pentru înființarea campusului ce va fi amplasat pe malul lacului Siutghiol, pe terenul aflat în proprietatea privată a CERONAV. Prin asigurarea serviciilor integrate, instituția noastră va deveni mult mai atractivă pentru cursanții străini. Pe de altă parte, vor crește și încasările noastre. Investiția se ridică la aproape 10 milioane de euro și va fi finanțată din veniturile proprii. 


Campusul va cuprinde săli moderne de cursuri, spații de cazare pentru 100 de persoane, o bază de antrenament cu un nou bazin, iar dotările vor fi la standarde înalte. Totodată, vom achiziționa un simulator destinat cursurilor off-shore, dar care va putea fi utilizat și în pregătirea personalului militar. După cum se știe, de câțiva ani avem o înțelegere cu o companie americană care furnizează traning pentru militarii NATO și cei americani, în domeniul salvării vieții pe mare. Așteptăm modificarea HG 449 pentru a ni se permite pregătirea personalului militar", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV. 


XXX 
La această oră, se află în derulare construcția poligonului de antrenament de la Galați. După cum se știe, în cadrul sucursalei CERONAV din orașul de la Dunăre a fost construit un centru de pregătire modern, ultima etapă a investiției în valoare de 5 milioane de euro, respectivul poligon. 


De asemenea, la baza nautică de pe malul lacului Siutghiol va fi construit un poligon marinăresc, pentru instruirea în domeniul manevrelor navei. Se lucrează și la proiectul unui port de acostare la malul lacului. În plus, va fi achiziționat un simulator firefighting, care poate fi folosit pentru instruirea tuturor categoriilor de personal civil (navigatori, pompieri, ISU) și militar, iar în procedură de furnizare se află o barcă cu vele, pentru pregătire conducătorilor de ambarcațiuni. 


Pe generoasa lista de investiții a instituției sunt incluse proiecte în valoare totală de 75 de milioane de lei, care urmează a fi finalizate până în anul 2021. 


"Programul de dezvoltare nu se va opri aici", mă avertizează Ovidiu Cupșa: "CERONAV și Autoritatea Navală Română au fost acceptate să facă parte din Programul Operațional Infrastructură Mare, fapt ce ne va permite să accesăm fonduri europene pentru investițiile de valori mult mai mari, din perioada următoare, în special pe proiecte de creștere a siguranței navigației. Odată finalizate aceste investiții, CERONAV va putea face față cu succes competiției internaționale din domeniul instruirii în profesiile din industria navală. Vom fi unul dintre marii jucători din piață, la nivel mondial!" 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Iulie 2018
Stire din Economie : Școală de vară la CERONAV
Pagina a fost generata in 0.5653 secunde