Oil Terminal a mai câștigat o bătălie în Justiție

354
Oil Terminal a mai câștigat o bătălie în Justiție - oilterminal-1518447327.jpg

Articole de la același autor

De un an și cinci luni, decizia de majorare a capitalului social al companiei Oil Terminal din portul Constanța nu poate fi pusă în aplicare. Rând pe rând, fondurile de investiții care dețin acțiuni în companie au atacat-o în Justiție. 


Pe data de 8 februarie 2018, Tribunalul Constanta, prin sentința civilă nr. 107 a respins acțiunea formulată de acționarul minoritar Broadhurst Investments Limited împotriva înregistrării la Oficiul Registrului Comerțului a hotărârii de majorare a capitalului social și publicare a acesteia în "Monitorul Oficial". Mai mult, Broadhurst este obligată să achite suma de 16.286 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Hotărârea este executorie, dar poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.


Trebuie precizat că Oil Terminal este obligată de HG nr. 834/1991 (pentru aplicarea prevederilor articolelor 19 și 20 din Legea 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome și societăți comerciale) să introducă terenurile pe care le deține și care aparțin statului român în capitalul social.


În urmă cu cinci ani a mai existat o tentativă de majorare a capitalului social, dar din cauza opoziției și manevrelor fondurilor de investiții, măsura nu a putut fi pusă în aplicare. 


Pentru că nu își completează capitalul social conform prevederilor legale, compania Oil Terminal este în pericol de dizolvare, în baza prevederilor articolului 237 aliniatul (7) - (9) din Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale.


Potrivit legii, "la cererea oricărei persoane interesate, precum și a Oficiului Național al Registrului Comerțului, tribunalul va putea pronunța dizolvarea societății" în cazul în care "nu și-a completat capitalul social, în condițiile legii". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde