O nouă revoluție în industria navală

351
O nouă revoluție în industria navală - onouarevolutie-1539520743.jpg

Articole de la același autor

Guvernul sud-coreean inten-ționează să construiască șantiere navale inteligente, echipate cu tehnologie inteligentă, pentru a crește competitivitatea industriei naționale, informează publicația BusinessKorea.

Executivul a comandat un studiu de fezabilitate preliminar al proiectului Shipyard inteligent (K-Yard), bugetul său total ridicându-se la 360,040 milioane de dolari.

Se dorește dezvoltarea unui prim model de simulare a șantierului naval inteligent. Astfel, în realitate virtuală a fost înființată o platformă de producție, care permite urmărirea întregului flux de fabricație, prin introducerea unui sistem ce permite monitorizarea și localizarea materialelor și blocsecțiilor navale. Sunt utilizate tehnologii precum AI și Internetul obiectelor. Pe baza acestor simulări, se va stabili cel mai bun model de organizare a unui șantier naval, care va fi aplicat la două companii care au nevoie de inovare și de restructurare: una mică și alta mijlocie.

Testul cu cele două șantiere navale inteligente va dura șase ani, între 2020 și 2025. Dacă proiectul se va dovedi o reușită, modelul va fi aplicat tuturor șantierelor navale mici și mijlocii din țară.

Șantierele navale inteligente îi vor permite Coreei de Sud să își întărească dominația pe piața mondială a construcțiilor de nave. În acest an, șantierele sale au câștigat 43% din volumul comenzilor de pe piața mondială, respectiv 17.810.000 tone brute compensate, depășindu-le pe cele din China.

Guvernul se așteaptă ca, prin trecerea la șantiere navale inteligente, productivitatea muncii să crească cu 20%, iar costurile de producție să scadă cu 10%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 August 2018
Stire din Economie : Industria nu dă semne de revenire
Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Știri din industriile mării
Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Economia pe scurt
Joi, 09 August 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5023 secunde