Ministrul Finanțelor propune o amânare de până la 9 luni a plății ratelor la bănci

521
Ministrul Finanțelor propune o amânare de până la 9 luni a plății ratelor la bănci - banci-1585129906.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, propune o amânare de până la 9 luni a plății ratelor la bănci, în funcție de cum decide fiecare debitor.

Într-o declarație la Realitatea Plus, șeful de la Finanțe a subliniat, miercuri, că nu va fi nevoie de niciun certificat de stare de urgență pentru a obține o astfel de facilitate, ci doar de o cerere către bancă.

"Am propus băncilor ca până la 9 luni să fie perioada de amânare a ratelor. Propunerea a fost discutată și cu Banca Națională și cu sistemul bancar. Fiecare cetățean va decide care este perioada pentru care vrea să își amâne ratele. Se va face la cerere și nu există niciun fel de restricționare. Nu este nevoie de niciun certificat de stare de urgență, nu este nevoie de alte piedici. Cei care cred că nu pot face față în această perioadă și vor să-și amâne ratele la bancă vor face o cerere către bancă. Detaliile le voi prezenta în Ordonanța de urgență pe care o voi propune mâine (n.r. - joi) în ședința de guvern", a afirmat Florin Cîțu.

El a explicat, totodată, că discuțiile din ultimele zile au fost purtate tocmai pentru a se asigura că există lichiditate în sistem, astfel încât să nu fie probleme de finanțare.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor a explicat că oamenii nu vor fi obligați să plătească într-o lună tot ceea ce a fost amânat, iar reeșalonarea se va face pentru o perioadă lungă de timp.

"Reeșalonarea se va face pe o perioadă lungă de timp, poate chiar pe toată perioada creditului. Statul intervine pentru susținere. Vom ajuta și încă 12 luni, după cele 9, dar forma finală a acestui ajutor o veți vedea în ordonanța de urgență. Oamenii să nu se îngrijoreze. Nu vor fi puși să plătească într-o lună după ce se termină această perioadă tot ceea ce fost amânat. Diferența de dobândă se va plăti reeșalonat pe o perioadă lungă de timp în așa fel încât să nu existe o povară imediată pentru cei care au rate la bancă", a precizat Cîțu.

Referitor la modul în care pot fi obținute aceste facilități, ministrul citat a precizat că demersul se poate face în doi pași, printr-un telefon la bancă și o scrisoare pe e-mail.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde