Managerii privesc cu neîncredere viitorul pe termen scurt al economiei

200
Managerii privesc cu neîncredere viitorul pe termen scurt al economiei - managerii-1590769064.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul pandemiei Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt pesimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o scădere accentuată a volumului producției. Prețurile produselor industriale vor fi relativ stabile, în timp ce numărul salariaților se va reduce.

Managerii din activitatea de construcții se așteaptă la o relativă stabilitate a volumului producției și a prețurilor lucrărilor de construcții. În schimb, numărul salariaților se va reduce cu moderație.

În comerțul cu amănuntul viitorul apropiat este privit cu circumspecție. Managerii au estimat că, în lunile iunie și iulie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor avea o relativă stabilitate. Efectivele salariaților se vor reduce cu moderație, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la reducere a cererii de servicii, la diminuarea moderată a numărului salariaților și a prețurilor de vânzare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6724 secunde