Managerii privesc cu încredere viitorul pe termen scurt al economiei

166
Managerii privesc cu încredere viitorul pe termen scurt al economiei - managerii290620202-1593440348.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul ridicării restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției. Prețurile produselor industriale vor fi relativ stabile, în timp ce numărul salariaților se va reduce cu moderație.

Managerii din activitatea de construcții se așteaptă la o creștere a volumului producției. Prețurile lucrărilor de construcții și numărul salariaților vor crește, dar cu moderație.

În comerțul cu amănuntul viitorul apropiat este privit cu optimism. Managerii au estimat că, în lunile iulie și august, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul vor fi în creștere. În schimb, volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor crește cu moderație. Efectivele salariaților se vor mări tot cu moderație, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la relativă stabilitate a cererii de servicii, la diminuarea moderată a numărului salariaților și la reducerea prețurilor de vânzare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4973 secunde