Legislația privind facilitățile fiscale va fi modificată

194
Legislația privind facilitățile fiscale va fi modificată - legislatiaprivindfacilitatilefis-1591019148.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere proiectul de modificare a OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale.

Se propun următoarele:

- crearea posibilității de restructurare a obligațiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020 înregistrate de debitorii, persoane juridice de drept public sau privat (cu excepția instituțiilor publice și a unităților administrativ-teritoriale), aflați în dificultate financiară, în baza planului de restructurare și a testului creditorului privat prudent;

- prorogarea termenului pentru depunerea intenției de restructurare până la data de 30 septembrie 2020 și, implicit, prorogarea termenului de depunere a cererii de restructurare până la data de 15 decembrie 2020.

De asemenea, se propun clarificări cu privire la aplicarea procentului de 5%, 10% sau 15% ce trebuie calculat prin raportare la cuantumul obligațiilor bugetare principale care fac obiectul înlesnirii la plată conform art. 4 alin. (2) lit. a) din OG nr. 6/2019, în sensul că la aplicarea procentelor nu se iau în calcul obligațiile accesorii care se amână la plată în vederea anulării și nici obligațiile bugetare principale care fac obiectul restructurării urmând a se stinge prin dare în plată sau conversie în acțiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4981 secunde