Investițiile pe care portul Constanța vrea să le facă cu finanțare europeană

316
Investițiile pe care portul Constanța vrea să le facă  cu finanțare europeană - investitiilepecareportulconstant-1590322547.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor Lucian Bode s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu reprezentanții conducerilor Administrației Naționale a Porturilor Maritime Constanța (APMC) și Autorității Navale Române. Au fost discutate: stadiul implementării principalelor proiecte derulate în acest an de către CNAPMC, situația navei Queen Hind, evoluțiile în cadrul activității de pilotaj precum și gradul de digitalizare a activității portuare.

Totodată, reprezentanții CNAPMC au prezentat stadiul principalelor proiecte pentru care se vor depune cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, precum:

- extinderea la patru benzi a drumului dintre poarta 7 și joncțiunea obiectivului "Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră" cu drumul care face legătura dintre poarta 9 și poarta 8 spre zona de nord a portului Constanța;

- modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în portul Constanța;

- realizarea unei infrastructuri (rețea de tip port – community – system) în vederea operaționalizării sistemului de digitalizare la nivelul portului Constanța.

"De multe ori discuțiile referitoare la portul Constanța au ca punct comun faptul că nu am ajuns să valorificăm întregul potențial economic al acestui obiectiv național. De aceea, cea mai bună soluție este să rezolvați într-o primă fază toate problemele care au fost lăsate în suspensie de-a lungul anilor și să pregătiți concomitent un portofoliu de proiecte. Finanțare după cum știți avem. Putem accesa și fonduri europene importante pentru acest obiectiv, cu ajutorul cărora vom putea dezvolta atât portul cât și întreaga zonă. Pentru că dacă aici avem o creștere a fluxurilor și o diversificare a activităților, vom avea o creștere clară a numărului de angajați și un impact pozitiv semnificativ în economia locală și națională. Ceea ce vă cer este ca pregătirea proiectelor să fie făcută cu profesionalism și rigoare pentru că numai astfel vom avea asigurată o finanțare corespunzătoare. Utilizați toți specialiștii pe care îi aveți angajați și în mod sigur, în scurt timp, veți avea rezultatele pe care ni le dorim cu toții", a spus ministrul Lucian Bode. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4649 secunde