Incidente și accidente pe mări și oceane

277
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1515776485.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Andromeda" a fost interceptat de forțele speciale grecești, lângă Agios Nikolaos, Creta, fiind suspectat de trafic ilegal de arme. Nava a fost dusă în portul Heraklion, Creta, pentru o verificare amănunțită. Au fost găsite 29 de containere încărcate cu explozivi și detonatoare, care fuseseră încărcate la Mersin, Turcia, și urmau să ajungă în Djibouti, în conformitate cu documentele de marfă. În timpul inspecției s-au descoperit dovezi conform cărora comandantul urma să ducă nava la Misurata, Libia, pentru a descărca explozivii, fapt interzis de embargoul impus pe plan internațional. În plus, nu au fost găsite hărți ale Djibouti. Toți cei opt membri ai echipajului (doi ucraineni, cinci indieni și un albanez) au fost arestați, iar marfa și nava au fost confiscate.

v v v

Nava portcontainer "Orca 2" a intrat în coliziune cu portavionul rusesc "Yamal", în Marea Egee, la aproximativ 8 mile marine nord-vest de portul Rhodos, din Insula Rhodos. "Orca 2" plecase din Alexandria spre Gemlik Turcia. La un moment dat, ea a depășit nava militară și brusc a virat spre tribord, lovind portavionul. Ambele nave au suferit daune nedivulgate. "Yamal" plecase din Siria spre Sevastopol, Crimeea.

v v v

Nava militară rusească "KIL-158" a cerut asistență medicală de urgență, pentru unul dintre membrii echipajului, în timp ce trecea prin Strâmtoarea Dardanele. Marinarul a fost preluat de un elicopter și dus la Spitalul Universitar din Canakkale.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5221 secunde