IMM-urile și microîntreprinderile vor beneficia de granturi de până la 800.000 de euro

272
IMM-urile și microîntreprinderile vor beneficia de granturi de până la 800.000 de euro - immurilesimicrointreprinderilevo-1586179875.jpg

Articole de la același autor

Firmele mici și mijlocii, precum și microîntreprinderile care vor accesa linii de credite și împrumuturi pentru investiții cu garanții de stat vor beneficia de granturi pentru plata dobânzilor și comisioanelor de administrare și risc pe următorii unu - trei ani în limita a 800.000 de euro pentru fiecare întreprindere, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 781 milioane lei (161 milioane euro), iar plafonul maxim de garantare este de 15 miliarde lei, echivalentul în lei a 3,1 miliarde euro.

De această schemă de ajutor de stat ar putea beneficia până la 40.000 de firme.

Durata maximă a finanțărilor este de șase ani în cazul creditelor pentru investiții și de trei ani în cazul creditelor, liniilor de credit pentru capital de lucru. Acestea din urmă pot fi prelungite cu maximum 3 ani.

Valoarea maximă a creditelor, liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru este de 5 milioane de lei, iar pentru creditele de investiții, valoarea maximă a finanțării este de 10 milioane de lei. De asemenea, creditele cumulate acordate unei companii se vor încadra în limita totală a 10 milioane de lei.

Valoarea maximă a fiecărei finanțări va fi de 500.000 lei pentru microîntreprinderi și de 1 milion de lei pentru întreprinderile mici. Statul garantează 90% din valoarea acestor credite.

Ministerul Finanțelor Publice va acoperi prin granturi 100% din dobânzile, comisioanele de administrare și risc pentru liniile de credit/capital de lucru, precum și pentru creditele de investiții.

Ajutorul nu poate depăși 120.000 de euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Aprilie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5211 secunde