Eveniment dedicat economiei circulare în sectorul apei

395
Eveniment dedicat economiei circulare în sectorul apei - evenimentdedicateconomiecircular-1555603224.jpg

Articole de la același autor

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu "Ernest Lupan" (IRCEM) a fost acceptat ca reprezentant al României în grupul de coordonare al platformei dedicată tranziției către economia circulară a Comisiei Europene. IRCEM va organiza în perioada următoare o serie de consultări publice pentru realizarea strategiei României în domeniul economiei circulare.

Proiectul "Strategia pentru tranziția României spre economia circulară 2020-2030" vizează fundamentarea pilonilor ce vor susține implementarea economiei circulare în România, prin implicarea tuturor actorilor reprezentativi: societate civilă, administrație, sectoare industriale, mediul academic, infrastructura socială și atragerea suportului financiar necesar. Studiul intenționează să adune opinii privind circularitatea și penetrabilitatea economiei circulare prin cooperare teritorială, astfel încât să atingem viziunea noastră, ca până în 2030, România să fie lider în Europa Centrală și de Sud-Est în economia circulară.

Proiectul vine în sprijinul pachetului pentru economie circulară a Comisiei Europene care are scopul de a dezvolta un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins. În practică, aceasta implică reducerea la minimum a deșeurilor.

În vederea conturării strategiei României privind economia circulară 2020-2030, se vor desfășura opt consultări sectoriale la nivelul celor opt regiuni ale țării care vor acoperi mai multe sectoare de activitate.

Doritorilor li se oferă oportunitatea de a contribui la ceea ce constituie una dintre provocările secolului 21: transformarea economiei liniare într-una circulară. Pentru aceasta, au posibilitatea de a participa la conferința de deschidere a proiectului și anume "Aplicarea economie circulare în sectorul apei", astăzi, la Constanța în Sala Senatului, Amfiteatrul A1, Campus Universitatea Ovidius, corp A, începând cu ora 9.00.

Centrul Enterprise Europe Network Constanța, din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, este partener al evenimentului.

Reuniunea își propune să analizeze resursele de apă dulce și dificultatea asigurării nevoilor umane pentru consumul de apă potabilă, precum și modul în care sistemele de apă sprijină toate segmentele societății și ale industriei, astfel că oportunitățile oferite de aceste interfețe în a crea valoare suplimentară prin aplicarea principiilor economiei circulare pot fi soluții pentru asigurarea unor parteneriate viabile în asigurarea dezvoltării durabile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5771 secunde