Costel Stanca, directorul general al CNAPMC, prezent la lansarea Alianței UE pentru Hidrogen Curat

200
Costel Stanca, directorul general al CNAPMC, prezent la lansarea Alianței UE pentru Hidrogen Curat - costelstanca-1594304366.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 8 iulie 2020, a fost lansată Alianța UE pentru Hidrogen Curat (EU Clean Hydrogen Alliance), o inițiativă a Comisiei Europene pentru promovarea producției de gaze curate, fără emisii de dioxid de carbon. Prof. univ. dr. ing. Costel Stanca, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a participat la conferința de lansare a alianței.

Evenimentul a fost deschis de Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, care a prezentat viziunea europeană asupra utilizării hidrogenului curat până în 2030.

Această lansare este inclusă într-un set de inițiative ale Comisiei Europene care marchează recunoașterea hidrogenului ca element cheie al sistemului energetic european complet integrat: strategia UE privind hidrogenul, integrarea inteligentă a sistemului energetic și Alianța UE pentru Hidrogen Curat.

CNAPMC și-a manifestat interesul de a deveni parte activă a Alianței pentru Hidrogen Curat, care va gestiona pachetul de investiții în proiectele ce vor avea ca obiectiv implementarea tehnologiei obținerii, depozitării și transportării energiei verzi cu ajutorul hidrogenului. Hidrogenul va fi mai mult decât o marfă internațională în sine, va deveni și modalitatea de transport preferată a energiei în viitor.

strategia pe termen mediu și lung a porturilor maritime românești, sunt incluse proiecte green de investiții, axate pe producerea de energii alternative, prietenoase cu mediul.

Uniunea Europeană vizează, în domeniul hidrogenului, asigurarea condițiilor egale pentru diferiți transportatori de energie, un nivel de electrificare mai mare pentru sectoarele end-use, un sistem energetic mai flexibil, descentralizat și digitalizat, utilizarea combustibililor alternativi, inclusiv a hidrogenului, și crearea unui sistem energetic multidirecțional.

De asemenea, se va avea în vedere dezvoltarea sincronizată a coridoarelor de transport TEN-T cu coridoarele energetice TEN-T, precum și revizuirea Directivei privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi (DAFI), pentru a impulsiona utilizarea hidrogenului în sectorul mobilității, se arată în comunicatul de presă al CNAPMC. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3352 secunde