Consiliul Concurenței a amendat compania farmaceutică Roche România SRL cu peste 12,8 milioane de euro

237
Consiliul Concurenței a amendat compania farmaceutică Roche România SRL cu peste 12,8 milioane de euro - consiliulconcurenteiaamendatcomp-1579730562.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a amendat cu 59.967.944 lei (12.857.897 euro) compania farmaceutică Roche România SRL pentru abuz de poziție dominantă pe piața unor produse oncologice din țara noastră. 


Autoritatea de concurență a constatat că, în perioada 2017 – 2019, producătorul Roche a adoptat o strategie comercială menită să elimine concurența la licitații și să întârzie intrarea pe piață a unor medicamente similare. În aceeași perioadă, Roche a implementat o strategie pentru a împiedica vânzările de medicamente concurente, mai ieftine, care conțin substanța activă Erlotinib.


Comportamentul Roche s-a manifestat, în cursul anului 2017, în contextul participării la achiziția publică centralizată pentru medicamente ce conțin substanțele Rituximab și Trastuzumab, în cadrul programului național de oncologie, precum și în cadrul a 47 de licitații organizate la nivel de spital pentru aprovizionarea cu aceleași medicamente.


"Această strategie pusă în practică cu ocazia participării la procedurile de achiziție publică, cu scopul de a întârzia accesul pe piață a produselor biosimilare, afectează bugetul CNAS alocat programului național de oncologie. Astfel, decontând prețul medicamentelor inovative, acesta suportă costuri semnificativ mai mari decât dacă ar fi decontat medicamentele biosimilare, mai ieftine. Prin urmare, economia realizată pe termen scurt de către Ministerul Sănătății este aparentă, pe termen lung, estimăm că, în cazul licitației naționale, alternativele biosimilare ar fi putut aduce economii de cca. 7,1 milioane de euro bugetului programului național de oncologie", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Ce amenzi au mai dat polițiștii locali
Pagina a fost generata in 0.5086 secunde