CERONAV a organizat reuniunea europeană privind standardele navigației pe ape interioare

335
CERONAV a organizat reuniunea europeană privind standardele navigației pe ape interioare - ceronavaorganizatreuniuneaeurope-1557511872.jpg

Articole de la același autor

În perioada 7 - 9 mai 2019, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale –  CERONAV a organizat la București, în incinta Palatului Parlamentului, reuniunea Comitetului European pentru elaborarea standardelor  în sectorul navigației pe ape interioare (CESNI). Întâlnirea a avut ca obiectiv principal monitorizarea implementării Directivei 2017/2397, privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe căile navigabile interioare. 
În cadrul reuniunii din data de 8 mai au fost prezentate strategia și planul de acțiuni care vizează transpunerea și implementarea Directivei 2017/2397 în țările din regiunea Dunării, elaborate de proiectul Danube SKILLS - condus de către CERONAV pe Programul Transnațional Dunărea. 


Întâlnirea s-a bucurat de o largă participare națională și internațională, fiind prezenți importanți oficiali din ministerele de transport ale statelor membre din regiunea Dunării, Comisia Europeană (DG MOVE), Comisia Dunării, Comisia Rinului, Comisia Sava, Federațiile sindicale europene ale lucrătorilor și operatorilor din sectorul de transport fluvial, Grupul de Coordonare PA 1 al SUERD.


Prezent la lucrări, Ionel Minea, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a subliniat faptul că organizarea acestui eveniment în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene reprezintă un avantaj atât pentru țara noastră, cât și pentru CESNI, oferind o mai mare vizibilitate procesului de standardizare a navigației pe ape interioare și de implementare a Directivei Europene privind recunoașterea calificărilor profesionale în acest sector. 


În același context, Ciprian Plăcintă, director dezvoltare în cadrul CERONAV a subliniat rolul important al instituției în elaborarea standardelor comune europene în sectorul navigației pe ape interioare. 


Adoptarea unui standard comun ȋn acest domeniu reprezintă un avantaj competitiv major pentru România, care are peste 10.000 de navigatori pe ape interioare și cea mai mare flotă de nave fluviale de la Dunăre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Iulie 2018
Stire din Economie : Școală de vară la CERONAV
Luni, 18 Iunie 2018
Stire din Economie : Eveniment important la CERONAV
Pagina a fost generata in 1.2873 secunde